Na hranici zadržali štyroch cudzincov, medzi nimi aj maloleté osoby

30.04.2012 Snina

Ubľa/Čierna nad Tisou 30. apríla (TASR) - Troch cudzincov z Afganistanu a jedného z Demokratickej republiky Kongo zadržala počas uplynulého víkendu polícia na slovensko-ukrajinskom pohraničí.

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva Hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická, k zadržaniu troch Afgancov došlo v sobotu 28. apríla o 21.30 h pri reštaurácii v obci Ubľa, okres Snina.

Afganci pri sebe nemali cestovné doklady, avšak počas vypočúvania za prítomnosti tlmočníka sa zistilo, že ide o mladistvých vo veku 16 až 17 rokov. Zadržaných cudzincov následne previezli do Detského domova v Hornom Orechovom.

K zadržaniu 22-ročného cudzinca z Konga došlo na základe jeho pokusu o neoprávnené prekročenie štátnej hranice. V nedeľu 29. apríla pricestoval na hraničný priechod Čierna nad Tisou - Čop, pričom k hraničnej kontrole predložil povolenie na pobyt v Belgicku, ktoré bolo falošné.

"Cudzinec prejavil úmysel požiadať o azyl na území SR z dôvodu obavy o svoj život v domovskej krajine. Keďže tak urobil až po začatí konania o vyhostení a po rozhodnutí o jeho zaistení, previezli ho do Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Policajného zboru v Sečovciach, kde prebehne azylové konanie," uzavrela Kopernická.
 

Vyberte región